Karşıyaka Çekici
Araç Çekici Çeşitleri

Araç Çekici Çeşitleri

Gün içinde pek çok araç arızalanarak veya kazaya karışarak çekiciye ihtiyaç duyacak duruma gelmektedir.Aracınız yolda kaldığında yoldan kurtarmanın en sağlıklı yolu bir çekici çağırmaktır.Çekici çağırmadan amatörce veya deneyimsiz çekici firmaları tarafından yapılan araç çekme işlemleri başarısız olmakla beraber hem aracınızın zarar görmesine hem de trafikteki diğer araçların zarar görmesine neden olur.Deneyimli bir çekici firması çekici firması yolda kalan her türlü aracı çekiciye başarıyla yükleyip götürebilmelidir. İzmir Karşıyaka oto çekici firması en yeni çekici araçlarıyla hizmetinizdedir.Yolda kalan araçların durumuna göre farklı araç çekici çeşitleri kullanılmaktadır.Bunlardan bahsedecek olursak ;
Tepeden Çekici: Bu araç çekici türü aynı zamanda ahtapot çekici olarak da isimlendirilir.Bu çekici türünde çekilecek aracın kapılarının açılmasına gerek olmadığından trafik polislerinin hatalı veya yanlış yere park edilmiş araçları çekmek için kullandıkları çekici modelidir.Bu çekici modelinde çekici aracın tepesinden inen dört kol tekerleklere bağlanır ve hidrolik sistemli vinç sayesinde çekici araca yüklenir.Hareket imkanı olmayan kazalı araçların çekiminde işleri kolaylaştırdığı için sıklıkla tercih edilir.
Vinçli Kayar Platform: Yolda kalan araç hareket etme kabiliyetini yitirmemişse vinçli kayar platform kullanılabilir. Bu çekici türünde aracın yerden bağlantısı çekilme işlemi sağlanır.Araç çekicinin arka kısmındaki kayar platforma getirilerek yükleme işlemi yapılır. Araç çalışmıyorsa veya hareket etmiyorsa vinç sayesinde platforma çekilebilir. Vinçli kayar platform arka kısmında bulunan çift tekerlek çekici sayesinde aynı anda iki aracın çekilmesine imkan tanır.
Çatallı Çekici:Bu çekici düzeneği forklift mantığıyla çalışır.Aracın altına giren iki büyük çatal sayesinde araç kaldırılarak çekicinin kasasına konur.Yolun durumuna bağlı olarak aracın sağ veya sol tarafına geçilerek çekme işlemi yapılabilir.Bu çekici sayesinde araçlar saniyeler içerisinde çekilmektedir.Sürücünün araç içinde olup olmaması çekim işlemini etkilemeyeceği için sürücü araç içindeyken de çekilebilir.
Oto Transfer Çekici:Oto transfer çekicisinde hidrolik makaralı vinç sistemi bulunur.Bu sayede çekilecek araçların damperli platforma girmesi sağlanır.Araç indirilmek istendiğinde ise damper kaldırılarak makaranın gevşetilmesi sağlanır.